Overslaan en naar de inhoud gaan

Over LC Leiden

De Ladies Circle Leiden is een hechte club meiden tussen de 28 en 45 jaar. Naast de maandelijkse vergadering op de derde donderdag van de maand en de organisatie van één of meer  serviceprojecten en goede doelen acties organiseren wij gedurende het jaar een aantal activiteiten voor onszelf. Deze jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten zijn natuurlijk vooral voor de gezelligheid en ter bevordering van de vriendschap. Per activiteit wordt ieder jaar opnieuw een kleine commissie samengesteld die enthousiast aan de slag gaat met het evenaren van de activiteit van vorig jaar. Het gaat om de volgende activiteiten:

Familiedag
De familiedag wordt meestal georganiseerd in mei en zoals de naam doet vermoeden is dit een dag waarop iedereen zijn partner en ook kinderen meeneemt. Voor de hele familie wordt er iets leuks georganiseerd. Al diverse varianten hebben de revue gepasseerd maar een goed verzorgde BBQ, met lekker springen en voetballen in de tuin of een middagje bowlen en trampolinespringen  blijven wel favoriet. 

Weekend
Het LC weekend is al jaren een begrip en hier moet je echt bij zijn.  Eind september is het weer zo ver dan staat het LC weekend op het programma. Op vrijdagmiddag verzamelen, iedereen en alles  thuis laten, je telefoon uitzetten en zondagmiddag moe en voldaan weer thuis komen. Errug gezellig altijd! Een kleine impressie van wat we gedaan hebben de afgelopen jaren: een fantastisch oude boerderij in het zuiden van het land, waarbij we Maastricht onveilig hebben gemaakt, Ardennen met Quad rijden door de sneeuw, de prachtige stad Luik in een zeer luxe hotel en dansen op de bar in een nachtclub, zeilen op het IJsselmeer met een goede avond stappen in Volendam en tot slot zijn we afgelopen jaar, om ons lustrum te vieren een lang weekend naar Madrid geweest.

Kerstdiner
Reeds half december, omdat iedereen dan nog een beetje tijd over heeft in de drukke december maand, organiseert het bestuur het kerstdiner. Hiervoor wordt altijd gezocht naar een leuke en vaak ook bijzondere plek waar vooral lekker gegeten kan worden. Ook hier is vrijwel altijd  iedereen bij. Oud Ladies worden dan ook uitgenodigd.

Running diner
Het running diner is een diner op verschillende locaties, waarbij iedereen ofwel zijn huis ter beschikking stelt ofwel een van de gangen van het diner verzorgt. Zo worden diverse gangen op diverse locaties geserveerd. De Ladies komen  met hun partner of een  gezellige vriend  en genieten van de verschillende gangen in steeds een andere groepssamenstelling. Na afloop eindigt iedereen op plek voor de afterparty tot in de kleine uurtje. Het running diner vindt vaak plaats rond Valentijnsdag.

Bestuurswissel
Hoewel het misschien niet echt een evenement is, is de bestuurswissel toch wel een echte activiteit. Tijdens de bestuurswissel neemt het oude bestuur afscheid en wordt het nieuwe bestuur geïnstalleerd. Een leuke avond vol mooie woorden.

Donderdagavond
Naast vergaderen op de derde donderdagavond van de maand wordt er ook zo´n 5 keer per jaar een donderdagavondactiviteit, “ DOA” georganiseerd. Dit zijn andere avonden waarop niet vergaderd wordt, maar vooral iets leuks en gezelligs wordt gedaan. Soms iets actiefs, soms juist lekker niet. Voorbeelden van donderdagavondactiviteiten zijn de nieuwjaarsborrel,  een tochtje door de grachten, een avondje wijnproeven, make-up clinic,  kleding adviezen workshop, Leiden Culinair, avondje op een zeilboot, naar de Kaag, zomerborrel op het strand en nog veel meer.