Wat we doen

Onze Circle is een informele groep van vrouwen tot 45 jaar uit Leiden en omgeving met verschillende beroepsgroepen en achtergronden. We komen elke maand bij elkaar. We beginnen dan met borrelen en bijkletsen, eten wat en starten met de vergadering. We bespreken onze serviceprojecten, acties en de status daarvan of doen we een activiteit.

Geschiedenis

Ladies’ Circle Nederland is opgericht op 18 april 1975.

De Circles zijn oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van de mannen van de Ronde Tafel, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. Sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub met eigen statuten.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar (voorheen Leiden). Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International.

Ladies’ Circle Leiden is in 2009 opgericht. Om je aan te sluiten organiseer je als aspirant Circle een Charter, waarna je een jaar mag proefdraaien. Daarna krijg je als Circle je eigen nummer. Wij zijn nummer 57. Inmiddels zijn er zo’n 80 Circles in Nederland en elk jaar komen er nieuwe Circles bij.

Bestuur

Het bestuur van 2019-2020 bestaat  uit vier Ladies:

: Voorzitter

: Vice-Voorzitter

: Secretaris

: Penningmeester

Motto 2019/2020

Het motto van dit jaar is : Vriendschap & Service

 

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle Leiden of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc57@ladiescircle.nl

    Foto's